Uit de pastorie Uit de pastorie

19 februari.
Het is alweer ruim twee maanden geleden dat onze dochter Dieuwke hier op de begraafplaats werd begraven, na een waardevolle afscheidsviering in haar kerk in Ermelo. Op een andere plek in dit blad spreek ik mijn welgemeende dank aan u en jullie uit, voor alle meeleven.
Ons verdriet is natuurlijk niet opgelost, door alle blijken van meeleven - die ons werkelijk over het donkere dal hebben gedragen. Ik merk dat ik (iets) minder aankan, iets minder geconcentreerd ben en soms overvalt me een moeheid die mij hiervoor vreemd was. Rouw heeft tijd en ruimte nodig. Ook de komende tijd hoop ik op uw en jullie begrip. Soms maak ik een pas op de plaats. Een andere keer laat ik iets, dat minder urgent is, varen ten gunste van wat op dat moment echt mijn aandacht nodig heeft.
Eerlijk gezegd merk ik ook nu al, dat bij een domineesplek van 80% altijd zal spelen dat het belangrijkste voor gaat. Zelfs bij een 100% formatieplaats kan niet alles wat wenselijk is. Het leven is keuzes maken, altijd, voor ieder.
Wat betreft de kennismakingsbezoeken vorder ik gestaag. Ook hier geldt, dat er van alles tussendoor komt: ziekte, geboorte, mensen die nieuw in de gemeente komen wonen, mensen die vragen om een bezoek of om uitgeschreven te worden en vult u verder maar aan. Mijn voornemen blijft staan: ieder die ingeschreven staat krijgt een bezoek - behalve de mensen die ver buiten de gemeentegrenzen wonen – zij krijgen een pastorale brief. Het kan zomaar ruim een jaar duren voordat ik rond ben. Duurt dat voor u of voor jou te lang, schroom dan niet om te bellen voor een afspraak.
Het wonen en werken hier bevalt ons heel goed. Er zijn nog steeds mensen die ons helpen in en om de pastorie. Fijn dat het zo kan! Dank wie daarbij betrokken is.
Dankzij weer andere gemeenteleden raken we vertrouwd met de mooie wandelgebieden in de omgeving.
In de tuin komen overal bollen uit de grond. Ik ben zo benieuwd wat hier straks allemaal groeit en bloeit. Het wordt hoog tijd voor een rondje wieden én ik zie ernaar uit de moestuin in te zaaien.

Wat betreft werken is een hoogtepunt: met de jongeren werken aan de voorbereidingen voor de jeugddienst van 3 maart. Zo leuk, dat ze zich laten verrassen door nieuwe werkvormen en er mee aan de gang willen. Nu maar hopen dat het júllie aanspreekt op 3 maart.

Voor nu een hartelijke groet vanuit de pastorie
Ds. Anneke Wouda & ds. Hans Jonker

4e Zondag 40-dagen tijd