Uit de gemeente Uit de gemeente

Ziekenbericht

Voor ons ligt de periode van niet naar school hoeven, een periode vrij van werk, van reizen en trekken. Voor wie ziek zijn of oud kan dit een confronterende periode zijn. Juist als veel mensen leuke en ontspannende dingen doen, kun je je meer bewust worden van je eigen onvermogen. Dit kan heel pijnlijk zijn! Laten we daarom, juist in deze periode, onze zieken en ouderen niet vergeten.
We denken aan mevrouw Jolanda Grooters en haar gezin in Buinerveen. Zij maken een heel intensieve periode door en weten dat er volgens reguliere artsen geen beterschap voor Jolanda mogelijk is.

De heer H. Schipper, Begoniastraat te Nieuw-Buinen heeft, als dit blad in de bus zit, de laatste van een serie behandelingen ondergaan. De naweeën liegen er meestal niet om – maar gelukkig is aangetoond dat de behandeling werkt.

Dhr. de Beer van de Parklaan heeft vervelende klachten. We hopen dat er een passende behandeling mogelijk is en de mobiliteit weer toeneemt.

Mevrouw Margriet Schuil-Orsel heeft nog steeds veel last en kan (en mag!) niet goed uit de voeten. Rust – rust – rust en afgepaste beweging, dat is wat voorgeschreven wordt. Dat valt niet mee voor iemand die altijd ziet waar werk te wachten ligt …

De heer Albert Loman van het Noorderdiep heeft bericht uit het ziekenhuis dat hij binnenkort een operatie zal ondergaan.

De heer Piet Sikkens moet rekening houden met gevolgen van een eerdere kanker.

De heer Ronald Scheper herstelt thuis van een operatie die hij de afgelopen week onderging.

Mevrouw Mik komt langzaam weer op krachten in de Veenkade in Veendam. Met de kinderen denkt ze na over een goede plek voor de komende tijd – Veendam ligt net iets te ver uit de richting.

Mevr. Nieman-Drenth (uit de Wanne) revalideert in de Horst in Emmen.

Zorgen hebben de heer en mevrouw Rasters in Stadskanaal. Samen lukt het prima hun huishouden te redderen. Maar nu Theis ziek is en weet dat echt herstel niet te verwachten is, is het een puzzel hoe het verder moet.

Er zijn meer mensen met zorgen, gezondheids- en ouderdomsklachten. Van sommigen is het bekend, van anderen weten we het niet. Van harte wensen we ieder toe, dat er genoeg lieve mensen zijn die mee de zorg dragen. Professioneel – thuiszorgsters en ‘gewoon’ familie, vrienden, buren, leden van de kerkelijke gemeenschap. Rondom mevrouw Minie Boes, die overleed op 22 juni j.l., hebben we gezien dat het kan! We bidden voor beterschap en herstel voor wie dat perspectief hebben. We bidden om Gods kracht en wijsheid voor ieder, maar vooral voor wie weet dat beter worden niet verwacht mag worden - voor wie zich voorbereiden op het sterven. Wij bidden ook voor wie naast stervenden staan – elkaar op een goede manier loslaten: dat is levenskunst. Dat Gods nabijheid mag worden ervaren hier en nu. En de hoop op voortleven bij God tot troost mag zijn.

datum en tijdstip 21-07-2019 om 09:30

datum en tijdstip 28-07-2019 om 09:30