Uit de gemeente Uit de gemeente

Op 15 maart was er een heel druk bezochte dank-viering voor het huwelijk van Dejanne Hospers en Johan de Groot. Dejanne en Johan zijn afgelopen augustus getrouwd, in Amerika. Wat ik heb gehoord – het lukte helaas niet er zelf bij te zijn – is dat het een heel mooie dienst was, waarin veel jongeren aanwezig waren. Inmiddels zijn Dejanne en Johan terug naar huis, in Amerika. Voor de families Hospers en de Groot zal het wennen zijn, net als voor de grote vriendengroep van Dejanne en Johan.
Behalve deze prachtige dankdienst waren er geen grote gebeurtenissen in de gemeente. Ik bedoel geen kerkelijk huwelijk en (bij ons bekende-) geboorte of overlijden.
Wel waren - en zijn - er nogal wat, soms ernstig, zieke gemeenteleden. Niet ieder stelt het op prijs hier genoemd te worden en soms zijn we niet op de hoogte van ziekte. Bij ons bekend zijn:
Mevr. Marja Verkuil, Noorderdiep 192,  is begonnen met een behandeling voor de kanker, die zeer kort na de verhuizing van Marja en Marinus naar Nieuw-Buinen, aan het licht kwam. Deze dagen is het spannend of de therapie aanslaat en er tijd van leven verwacht mag worden.
Dhr. H. Schipper, Begoniastraat 33, is opnieuw onder behandeling, nadat er weer kanker werd geconstateerd.
Mevr. Trijnie Timmer, Elzenlaan 3, heeft een operatie ondergaan en herstelt verder thuis
Mevr. Jolanda Grooters, Hoofdkade 6, Buinerveen maakt een spannende periode door nu er, na een hele periode van klachten, een tumor is gevonden. Het wachten is, op dit moment, op welke behandelopties er zijn.
Ook onze kerkrentmeester, de heer Jan van Noortwijk, wacht op een oproep vanuit het ziekenhuis. Hij zal een ingrijpende operatie ondergaan.
Mevr. Minie Boes kan vanwege ouderdomsklachten, tot haar grote verdriet, niet meer thuis wonen, in de Wanne. Minie ontvangt zorg in het Altingerhoes, kamer 22, te Westerbork (Marsdijk 1, 9431 LE)
Bij de heer Jacob Hofman, Noorderdiep 392, is kort na het overlijden van zijn vrouw Nelly, in de zomer van 2014, MS geconstateerd. Dankzij lieve kinderen en kleinkinderen, goede buren en een grote kring van vrienden en bekenden lukt het Jacob de moed erin te houden, hoewel leven met MS niet eenvoudig is!
Van nogal wat mensen heb ik inmiddels gehoord over zorgen met of rondom opgroeiende kinderen. Opgroeien in een tijd waarin ogenschijnlijk alles kan is helemaal niet eenvoudig. Voor ouders en kinderen is het soms bijna onbegonnen werk de goede plek, een passende leeromgeving, te vinden. En als die passende plek dan gevonden is, is er nog de hobbel van het vervoer, omdat passend onderwijs niet altijd dichtbij huis is.
Allen, hier genoemd en niet genoemd, die worstelen met geestelijke of lichamelijk klachten, wensen we boven alles Gods nabijheid toe. Dat er licht mag schijnen in donkere dagen. Dat er lieve mensen om jullie heen zijn op het goede moment.

Dat er mag zijn, voor ieder, met woorden uit lied 845: Tijd van leven, om met velen brood en ademtocht te delen, en daarnaast hopen we op- en verwachten we, juist in deze tijd van Pasen, een Nieuw Begin

ds. Anneke Wouda

datum en tijdstip 19-05-2019 om 09:30