Protestantse Kerk in Nederland
PKN Gemeente Nieuw Buinen, Buinerveen en Drouwenermond
 
 
De jeugdleiding De jeugdleiding

Het hele jeugdwerk (4 tot 12 jaar wordt geleid door een 10 tal leidsters (ders).
Met hoogtij dagen zoals Kerst, Pasen (Palmpasen), startweek, fancy fair e.d.wordt meestal een klein groepje gevormd die dat evenement gaat trekken.

Zonodig wordt natuurlijk assistentie gevraagd als alles wat te veel wordt.

In het blokje hieronder vindt u alle medewerkers.(sters)
 

lees meer »
 
w4u leeftijd 12+ w4u leeftijd 12+

 

W4U

De W4U  organiseert  met regelmaat activiteiten voor de jongeren van 12 jaar en ouder, binnen onze gemeente.  Dat kunnen bezigheden buiten de deur zijn, maar we hebben ook onze eigen ruimte:  de Place2Be.
 =====================================
Even bijkletsen…..

Als er een keer geen verslag in de Kerkbode staat van activiteiten van de W4U wil dat niet zeg-gen dat de jeugd stil zit…….maar dat wist u natuurlijk. Na het Startweekend hebben we het even iets rustiger aan gedaan, om vervolgens op 25 oktober mee te kunnen doen aan ‘Nacht van de Nacht’. Onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer in het pikkedonker door de bossen en de velden in de omgeving van het Boomkroonpad wandelen met onderweg warme chocolade-melk en aan het eind een broodje bakken boven het kampvuur. Uiteindelijk vond iedereen het geslaagd. Zaterdag 1 november hadden we een filmavond geregeld in het kader van Halloween. We hebben de film ‘The Hunger Games’ gezien…..een science fiction film met een liefdesverhaal (gelukkig wel). Lekker hangen (zelf gro-te kussens meegenomen), wat drinken en lekkere dingetjes om te eten en zo kom je de avond wel door.

Daarna was het op 9 november tijd voor wat meer serieuze zaken. Er was een jeugddienst geor-ganiseerd met als thema ‘Je bent een Parel in Gods hand’. Dan is de Bijbel toch een behoorlijk lijvig boekwerk, maar een tekst die hier precies bij aansloot werd niet gevonden. Een geslaagde dienst en we hebben genoten van ‘Le Group Evangelique’uit Emmen. Om te zorgen dat het zitvlees niet al te snel zou aangroeien zijn we ingegaan op een uitnodiging voor een jaarlijks volleybaltoernooi (dit jaar op 15 november) in Onstwedde…..we waren in ieder geval niet als laatste geeïndigd (geloof ook niet als eerste) maar het was weer heel gezellig om mee te doen. En dan is het tijd om het een paar weken iets rustiger aan te doen, zorgen dat je je surprises op tijd af hebt, ook een beetje tijd aan school besteden en aftellen naar de Kerstvakan-tie. De enige activiteit die in deze periode nog ingepland was, was een dienst in het kader van Amazing Event. Op 23 november was Stadskanaal aan de beurt. Het thema van de dienst was ‘Afscheid?’. De Poststraatkerk was goed gevuld en het was een waardevolle en fijne dienst. Bin-nenkort is in deze serie diensten Musselkanaal aan de beurt. We kunnen er weer naar uitzien! Nu dan toch echt op naar december en alle leuke momenten die bij die maand horen. Op 21 de-cember hebben alle jeugdgroepen samen een kerstdienst gehouden (met natuurlijk belangstel-lenden) en aansluitend was er een broodmaaltijd. Gezellig samen aan tafel, lekker eten en een goed begin van de kerstvakantie!! Het was een zeer geslaagde avond! Omdat de W4U niet apart een kerstactiviteit had georganiseerd of aandacht had besteed aan Sinterklaas hadden we bedacht ook dit jaar weer Sinterkerstennieuw te vieren. Kleine cadeautjes, versnaperingen die bij 5 december, Kerst en Oud-en Nieuw passen en een leuke sfeer ….. en al weer een geslaagde avond.

En wat staat er dan nog op het programma?? Zaterdag 24 januari is er weer een soosavond, maar daar maken we een karaoke-avond van. Wordt vast lachen, vingers in je oren, maar vooral lekker meezingen!

Zaterdag 21 maart gaat de jeugd koken voor alleenstaande ouderen van onze gemeente, omdat het vast leuk is om eens niet zelf te hoeven koken, het gezellig is met meerdere mensen aan tafel te zitten, de afwas voor je wordt gedaan en het is natuurlijk helemaal af als je ook nog wordt be-diend!! We gaan ons best doen en binnenkort hoort u hier meer van!

Er zal vast nog iets georganiseerd worden tussen 24-01 en 21-03, maar daarover de volgende keer meer.

 

 

 

 

 

lees meer »
 
 
 
 
Kerk in actie 
 
Protestantse kerk
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.