Ingezonden Ingezonden

VERSLAG NEPAL REIS FAM. SIJPKES
Op 15 april jl. hebben wij de deurcollecte gehouden voor het werk van Rianne Binnenmars in Nepal.  Deze collecte heeft 450,= euro opgebracht.
Rianne heeft in de hoofdstad Kathmandu een mini pabo opgericht, ECEC, Early Childhood Education Centre.  Op deze opleiding volgen  leerkrachten een cursus, dit om het bestaande, zeer traditionele onderwijs, te vernieuwen. Rianne is uitgezonden door Interserve, dat is haar werkgever.
Twee jaar geleden is Therese voor de eerste keer in Nepal geweest en dit jaar zijn wij met zijn tweeën naar Nepal gereisd.
Op 30 april zijn wij naar Kathmandu gevlogen en werden wij ontvangen door Rianne. Wij verbleven de eerste week bij haar thuis en we hebben haar op het werk geholpen met diverse activiteiten en klussen.
Therese is op zaterdag 5 mei samen met Rianne naar de kerk gegaan. Het is een nieuw gebouw waar nog volop aan gewerkt wordt. Ik was helaas ziek. Voor de inrichting waren nog veel spullen nodig. Daarom zijn we samen met Rianne naar het centrum van Kathmandu gegaan en hebben we diverse opbergdozen gekocht. De opbergdozen worden gebruikt om al het speelgoed in te bewaren en andere spullen zoals papier en stiften.
Basisschool de Maarsborg waar Therese werkt heeft duplo en lego ingezameld. Hier waren de kinderen van de kerk erg blij mee. Verder worden er nog enkele tafels gemaakt voor de kerk voor de kinderdienstruimte, door de plaatselijke timmerman.
We zijn bij een bijeenkomst geweest waarbij een aantal jonge gemeenteleden het  jeugdwerk in haar kerk voorbereiden. Het was een goede bijeenkomst. De mensen zijn enthousiast en gedreven.
Wij zijn toch wel getroffen door de armoedige leefomstandigheden waarin het merendeel van de bevolking leeft. Na de aardbeving in 2015 leven veel mensen nog in hutjes van golfplaten. Veel mensen zijn  analfabeet, hebben geen goed inkomen en dus  niet genoeg geld om hun huis weer op te bouwen. Goed onderwijs voor iedereen is dus een must!
De laatste dagen hebben wij een wandeltocht gemaakt met prachtige vergezichten op de Himalaya!
Binnenkort hopen we in een kerkdienst een korte presentatie geven zodat u kunt zien waar uw gift terecht is gekomen.
Wij zijn er trots op om deel uit te maken van een gemeente die dit belangrijke werk zo gul gesteund heeft.