Ingezonden Ingezonden

Kniepertjes-aktie

27-28-29 november 2018 wordt er gebakken.

De kniepertjes kosten per zakje € 2,00, 3 voor € 5,50

Vanaf woensdag 28 nov. kunt u uw bestelling afhalen in de kleine zaal van het Tussendiep

De opbrengst is deels voor Mercy Ships en deels voor een nader te bepalen regionaal doel.

Telefonisch bestellen tot uiterlijk 23 november : Hilda Breider 616125

Toelichting op het doel van de Kniepertjes-actie 2018

Mercy Ships https://www.mercyships.nl/
ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers die de armste landen van de wereld helpen door medische zorg te bieden. Het gebruik van een schip is een relatief goedkope manier om het grootste deel van de wereldbevolking met ontwikkelingshulp te bereiken. Een ziekenhuisschip biedt een beschermde en schone omgeving om de kans op infecties minimaal te houden. De Africa Mercy is ook niet afhankelijk van externe factoren in een land. Er is schoon drinkwater en er zijn sanitaire voorzieningen. Bij plotseling onrust, bijvoorbeeld een burgeroorlog, kan het schip wegvaren om de veiligheid van onze vrijwilligers te waarborgen. Mercy Ships wil, in navolging van Jezus, hoop geven en genezing brengen aan kansarme mensen in de allerarmste ontwikkelingslanden omdat ieder mens kostbaar is. Een van de vrijwilligers is Deddy Kruize uit Stadskanaal. Zij gaf haar baan als operatie-assistent in het Refaja op om als vrijwilliger mee te gaan met MercyShips. Mercy Ships is afhankelijk van giften.

Nader te bepalen regionaal doel
Naast een ‘groot’project buiten onze regio, willen we ook graag een project in de buurt steunen.

Mocht u een project in onze regio weten waar een bijdrage vanuit de kniepertjesactie welkom zou zijn, neemt u dan contact op met de diaconie.

datum en tijdstip 18-11-2018 om 9.30 uur