Matthies naar Alpe 'd HuZes

Ik zit sinds september op het Alfa College in Groningen
Ik doe daar de opleiding HTV, Handhaving, Toezicht en Veiligheid
Mijn school werkt al 6 jaar mee aan het evenement rondom Alpe d’ Huzes
Alpe d’ Huzes is een evenement waarbij ieder jaar duizenden deelnemers de berg Alpe d’ Huzes beklimmen , lopend of fietsend
Het doel hiervan is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het bevorderen en ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, zodat er in de toekomst niemand meer overlijdt aan kanker!

We gaan met 50 scholieren een week lang verschillende beveiligingswerkzaamheden daar verrichten
Dit doen we zowel op de berg overdag als ’s nachts tijdens nachtdiensten
We fietsen zelf ook 1 dag de berg op om geld in te zamelen voor dit goede doel
AL het geld komt te goede aan het KWF kankerbestrijdingsfonds.

Ik heb 400 euro nodig om hier heen te kunnen/mogen gaan.
Hiervan is circa 200 euro nodig voor de overnachting, eten en drinken.
200 euro gaat rechtstreeks naar het goede doel.
Ik heb zelf al een actie zojuist afgesloten namelijk koeken verkopen waarbij ik al 150 euro heb verdiend.
Naast dit alles heb ik nog meer acties in de planning om meer dan 400 euro bij elkaar te kunnen krijgen, dit alles voor het goede doel, kanker de wereld uit!

Ik mag van de diaconie een collecte bus in de kerk zetten en zou u willen vragen om een bijdrage voor Alpe d’ Huzes
Alvast bedankt,
Matthies Feiken

Twee belangrijke besluiten genomen Twee belangrijke besluiten genomen

Een besluit met betrekking tot uitvaartdiensten:

Als vertegenwoordiging van de kerk tijdens uitvaartdiensten kunnen in het vervolg ook pastoraalmedewerkers en contactpersonen dienst doen. Omdat dit kerkordelijk gezien geen kerkdiensten zijn, en omdat pastoraalmedewerkers en contactpersonen in sommige gevallen meer contact met de familie hebben gehad als ambtsdragers, hebben we dit kunnen besluiten. Voorwaarde is wel dat ze bereid zijn wel een consistoriegebed te doen en de predikant een hand te geven bij de aanvang en afsluiting van de dienst.

Een besluit met betrekking tot huwelijksjubilea:

Per 1 januari 2017 zullen we beginnen met het vermelden van alle 25, 40, 50, 60, en 70 jarige huwelijksjubilea in Onze Kerkbode. Dit zal een terugkerende rubriek zijn en jubilerende echtparen kunnen zich vooraf afmelden voor deze rubriek bij de ledenadministratie ( mw. Fokkens, zie contactgegevens in Onze Kerkbode ) als ze dit eventueel niet zouden willen.