Gemeente tafel Gemeente tafel

In de kerkzaal is bij de deur een Gemeentetafel geplaatst. Hierop kunnen we onze blijde maar ook verdrietige momenten zichtbaar maken. Er staan geboortekaartjes, rouwkaarten en trouwkaarten.

De Doopboekrol
Op deze boekrol mogen de doopouders na de doopdienst de naam of namen van hun kindje schrijven. Ook is er ruimte voor een persoonlijke tekst

Huwelijksboek

Dit zijn ook gelukkige momenten, die we met elkaar willen delen. Er ligt een mooi boek waarin het bruidspaar na de huwelijksdienst hun namen mogen schrijven. Ook hier is ruimte om iets persoonlijks toe te voegen, bijvoorbeeld de trouwtekst. Zo worden herinneringen aan deze gebeurtenissen zichtbaar gemaakt en blijven ze voor onze gemeente ook nog bewaard.

De rouwkaarten

De rouwkaarten horen ook op onze gemeentetafel en blijven hier staan tot na de uitvaartdienst.

Er wordt daarna een wit steentje met daarop de naam, geboorte en overlijdensdatum geschreven in een schaal gelegd. Dit steentje blijft hier liggen tot en met de laatste zondag van het kerkelijke jaar (laatste zondag van november).

In deze dienst ontvangt de familie het steentje om het mee naar huis te nemen.