Dahl (linzengerecht): recept

Was de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Kook of stoom met een beetje zout beetgaar (10 min.).

Hak de uien en fruit ze in de olijfolie. Voeg de uitgelekte (blik) of afgespoelde (gedroogde) linzen toe. Voeg de gember en de chilipeper in grote stukken toe. Doe zoveel water in de pan dat het geheel net onderstaat, doe het groentebouillonblokje erbij en laat 10 minuten (uit blik) of 35- 40 minuten (gedroogde rode linzen) pruttelen. In het laatste geval: check regelmatig of extra water nodig is! Voeg de laatste 10 minuten de doppertjes toe.

Pers de knoflook in de olijfolie op laag vuur, en roer er twee theelepels kurkuma, twee theelepels korianderpoeder en twee theelepels komijnpoeder doorheen. Roer tot een glad papje.

Verwijder eerst de gember en de peper uit de linzen, en doe dan de broccoli erbij. Roer het kruidenmengsel erdoorheen, een paar keer flink doorroeren en nog 2 minuten zachtjes doorbakken.

Schil de komkommers en rasp ze (grof). Hussel erdoor of geef ernaast. Serveer samen met het yoghurtsausje en de zilvervliesrijst.

Eet smakelijk!